Op 14 februari is het weer Valentijnsdag, de dag van de liefde. Rutgers en Soa Aids Nederland organiseren daarom de Week van de liefde van 12 tot 16 februari. Een week vol activiteiten, waaronder de uitreiking van de Lang leve de liefde award voor scholen, waarin u ook op uw school aandacht kunt besteden aan seksuele vorming en diversiteit. Hieronder vindt u verschillende (lees)tips en lesmateriaal dat u direct kunt gebruiken in de klas.

  • Kijk voor alle activiteiten van Rutgers en Soa Aids Nederland op de website van de Week van de liefde. U vindt daar onder andere het spel ‘Rondje seksualiteit,’ een carrouselspel waarin studenten met elkaar leren praten over hun waarden en normen ten aanzien van relaties en seksualiteit.
  • De Respect Education Foundation heeft ‘Ik ben van mij’ ontwikkeld, een reeks van vier lessen die gaan over wensen en grenzen op het gebied van intimiteit en seksualiteit. De lessen zijn speciaal voor het mbo en gratis.
  • Gay&School inspireert, adviseert en informeert scholen over respectvol omgaan met seksuele diversiteit binnen de school. Zij bieden een breed scala aan lesmateriaal en praktische tips.
  • Op de website www.seksuelevorming.nl staat ook heel veel lesmateriaal rondom, u raadt het al, seksuele vorming. In het menu kunt u klikken op alles voor mbo.
  • In Profiel verscheen onlangs een artikel over hoe het ROC van Twente seksuele- en genderdiversiteit opneemt in het onderwijs. Via de interne ROC Academie kunnen docenten een speciale training volgen. Lees er hier alles over.
  • Via www.testjeleefstijl.nl kunnen studenten onder andere op het gebied van seksualiteit veel informatie vinden. Het geeft een ingang voor een goed gesprek en in de kantlijn veel website en app-tips. Bijvoorbeeld de app Beter in bed, gemaakt samen met Rutgers en Soa Aids Nederland.
  • De korte film Danny’s Parade van Movies that matter, met lesbrief, is wellicht ook interessant.
  • De online game ‘Can you fix it’ van Rutgers gaat over adolescenten die terecht komen in situaties met een seksueel karakter. Spelers bepalen steeds zelf hoe een fragment afloopt en hebben zo invloed op de uitkomst.
  • Theater aanZ biedt diverse theaterprogramma’s over het thema seksualiteit, onder meer de voorstelling ‘LEEF!’ , een verhaal over drie jongeren die worstelen met thema’s als liefde, identiteit, cultuur en religie.

 

Je dient hier de catergorie aan te passen als je invoert via 'Links' Als je 1 linkje nodig hebt, maak dan een tekstblok met dat ene linkje.