In een veilige situatie kan over alles gepraat worden. Maar wat doe je wanneer heftige meningen de boventoon krijgen? De kosteloze incompany-trainingen ‘Van Zij naar Wij’ van Stichting School & Veiligheid bieden praktische en effectieve handvatten om open en geïnteresseerd met jongeren in gesprek te blijven.

Het is belangrijk om zicht te krijgen op factoren die van invloed zijn op onderlinge spanningen en extreme idealen. U hoort wanneer denkbeelden extreem worden en wat u dan kunt doen binnen de school en in de klas. Ook leert u als onderwijsprofessional stevig in een ongenuanceerde discussie te blijven staan. Als regisseur van het gesprek laat u zien dat begrenzing op woordgebruik en een uitnodiging om een standpunt te verduidelijken zorgen voor begrip en respect.

Uitgangspunt in al deze trainingen is ervaringsgericht leren en werken. De ervaringen en werksituatie van de deelnemers staan voorop. In de trainingen werken we met trainingsacteurs. Zo oefent u in een veilige omgeving en merkt u direct hoe het gewenste effect wordt bereikt. Bij de trainingen hoort een reader, zodat u op een later moment alle informatie nog eens rustig kunt nalezen.

Doelgroepen
Er zijn trainingen ontwikkeld voor diverse doelgroepen: schoolleiders, docenten en onderwijsondersteunend personeel. Ook is het mogelijk om in overleg verschillende doelgroepen samen te voegen.

Tijdsinvestering
Afhankelijk van het thema en de doelgroep vragen de trainingen een tijdsinvestering van 1 of 2 dagdelen.

Trainers
De trainers zijn deskundig in hun vakgebied. Ze zijn aangesloten bij het Rijks Opleidingsinstituut tegengaan Radicalisering (ROR) en hebben een ruime ervaring in het veiligheids- en onderwijsdomein. Ze spreken de taal van de deelnemers en beschikken over veel praktische voorbeelden.

Relevante links

Meer informatie
Wilt u meer weten over de kosteloze trainingen ‘Van Zij naar Wij’? Kijk dan op www.schoolenveiligheid.nl/vanzijnaarwij of neem contact op met de helpdesk van Stichting School & Veiligheid: 030-2856616 (schooldagen van 9.00 tot 16.00 uur).