Gezocht: mbo-docenten Burgerschap die najaar 2018 het lespakket ‘Watdrinkjij’ over alcoholgebruik willen uitvoeren en daarmee studenten te werven die aan het onderzoek mee willen doen.

TNO heeft in opdracht van het ministerie van VWS lessen én een app gemaakt voor mbo studenten om grip te krijgen op hun mogelijk alcohol gebruik. Om de app te kunnen onderzoeken op effectiviteit worden er zoveel mogelijk deelnemers gezocht. De bedoeling is dit via deze twee lessen te doen. Daarom zoekt TNO mbo-docenten burgerschap die een lespakket ‘Watdrinkjij’ (WDJ) aan zoveel mogelijk klassen willen geven. WDJ gaat over het verminderen van alcoholgebruik, en bestaat uit 2 lesuren (totaal 1.5 uur) en een app voor mbo-studenten; voor de docent zijn de lesmaterialen beschikbaar (handleiding, werkvormen). De lessen moeten worden gegeven van september tot en met november 2018. We streven naar een verspreiding van het lespakket onder minimaal 300 klassen.

Het lespakket is onderdeel van een onderzoek naar de evaluatie van de app voor mbo-studenten. Hiervoor vraagt TNO docenten om het lespakket te geven en daarmee studenten te enthousiasmeren voor deelname aan het onderzoek. Naast het geven de twee lessen heeft de docent verder geen werk aan het onderzoek. De eerste 800 studenten die het onderzoek volledig afronden kunnen hiervoor 60 euro verdienen. Heb je interesse om dit lespakket te geven? Stuur dan z.s.m. (bij voorkeur voor 1 juli) een mail naar hilde.vankeulen@tno.nl, of bel 088-8662659.