VluchtelingenWerk Nederland – Bekend maakt bemind

Beschrijving

Vluchtelingen. Mensen die op de vlucht zijn voor oorlog en onderdrukking. Mensen uit een vreemd, ver land die vragen om bescherming. Studenten horen en lezen erover en vormen vaak hun mening door wat ze zien in het nieuws en op internet. Maar welke mensen zitten er achter al deze berichten? Vaak lijken ze meer op ons gedacht. Gewone mensen die een gewone baan hadden, met gewone hobby’s. Die net als wij het beste willen voor hun gezin. Iets willen bijdragen aan de maatschappij.

Door met vluchtelingen te praten, komen studenten erachter wat hun verhaal is. En dan is een vluchteling niet meer alleen een nieuwsbericht, maar een mens. Net als zijzelf. Doel is studenten kennis te laten maken met een vluchteling, zodat zij hun mening over dit onderwerp kunnen baseren op eigen ervaringen in plaats van de informatie die zij krijgen via de (sociale)media en hun omgeving.

Een team van twee vrijwilligers, waarvan één met een vluchtelingachtergrond, komt langs in de klas. Studenten krijgen algemene informatie over VluchtelingenWerk en beleid rondom vluchtelingen in Nederland, maar de nadruk ligt op het persoonlijke verhaal van de vluchteling en de interactie met de klas.

Kenmerken:

Burgerschapsdimensie: Politiek-juridische dimensie, Sociaal-maatschappelijke dimensie
Type: Gastles
Aanbieders: non-profit organisatie
Tijdsduur:
Niveau: Entree, Niveau 2, Niveau 3, Niveau 4
Kosten: Gratis
Begeleiding: Begeleid

Verschijningsdatum

23 augustus 2017