Theatergroep PlayBack – NU

Beschrijving

Een vijfde van de mbo-leerlingen leent of heeft schulden. De overgang naar financiële onafhankelijkheid (18+) lijkt voor hen vaak te snel te gaan. Theatervoorstelling NU – over geld en ambitie – geeft studenten een inkijkje in het leven van drie leeftijdsgenoten. De drie personages gebruiken mooie spullen en kleren om indruk te maken en erbij te horen. Tegelijkertijd moeten ze sparen en verleidingen uitstellen of weerstaan. Als dat niet lukt, ontstaan schulden.

Doel van de voorstelling is om studenten weerbaarder te maken en hen beter voor te bereiden op financiële zelfstandigheid. PlayBack doorbreekt het taboe rondom schuld en armoede, zodat mbo-ers niet alleen makkelijker met elkaar praten, maar ook om hulp durven vragen.

Na de voorstelling van 45 minuten volgt een interactief gesprek met een gespreksleider, waarin de studenten met de acteurs en met elkaar praten over geld, groepsdruk en keuzes maken. PlayBack maakt daarbij gebruik van terugspeeltheater, waarbij het publiek wordt uitgedaagd te reageren op de personages en dit op de vloer zelf uit te proberen.

Kenmerken:

Burgerschapsdimensie: Economische dimensie
Type: Voorstelling, Workshop(s)
Aanbieders: Overig
Tijdsduur: 90 minuten, Meerdere lesuren
Niveau: Entree, Niveau 2, Niveau 3, Niveau 4
Kosten: Betaald
Begeleiding: Begeleid

Verschijningsdatum

5 juli 2017