Rijksmuseum – Dutch Design in de Gouden Eeuw

Beschrijving

Vakmanschap, ambacht en passie zijn de pijlers van het Rijksmuseum en het beroepsonderwijs. Het doel van de programma’s is om het Rijksmuseum toegankelijk te maken voor deze doelgroep, hen te inspireren, te motiveren en in hun kracht te zetten als makers en experts.

Studenten ontdekken de kracht van het Nederlandse ontwerp in deze multimediale workshop. Zij doorlopen het creatieve proces van een ontwerper. Zij onderzoeken kleuren, vormen en materialen en gebruiken van de 17e eeuw. Na een rondleiding in het museum maken ze een eigen ontwerp in het medialab van de Teekenschool.

Na de inleidende workshop gaan de studenten naar het Rijksmuseum om actief te kijken en ze kiezen daar een voorwerp en gaan vervolgens een eigen design te maken. Een van de opdrachten is ‘teken een detail uit de Nachtwacht’. De rondleidingen en workshops worden gegeven door vakmensen die aansluiten bij de belevingswereld van de studenten.

Het Rijksmuseum kan voor mbo groepen ook een rondleiding op maat verzorgen, gerelateerd aan het vakgebied. (bijvoorbeeld kapsels door de eeuwen heen, enz.)

 

Kenmerken:

Burgerschapsdimensie: Sociaal-maatschappelijke dimensie
Type: Les, Workshop(s)
Aanbieders: Museum+educatie
Tijdsduur: Meerdere lesuren
Niveau: Niveau 2, Niveau 3, Niveau 4
Kosten: Betaald
Begeleiding: Begeleid

Verschijningsdatum

23 mei 2017