Movies that Matter – Seksuele diversiteit

Beschrijving

Onderstaande films (dvd) zijn gratis te huren bij Movies that matter

  • JONGENS – Micha KampSynopsis
    Na het overlijden van zijn moeder woont de vijftienjarige, wat gesloten Sieger samen met zijn zorgzame vader en stoere broer die constant met elkaar botsen. Met zijn beste vriend Stef traint hij in een nieuw atletiekteam voor het NK estafette. In dat team zit ook de intrigerende en onvoorspelbare Marc. Sieger wordt overvallen door een hevige verliefdheid op zijn ploeggenoot. Als blijkt dat de liefde wederzijds is, raakt hij verstrikt in een worsteling waarover hij thuis niet durft te praten.
  • BROTHERHOOD – Nicolo Donato
    Teleurgesteld in zijn superieuren verlaat Lars het leger, waarna hij noodgedwongen bij zijn ouders moet intrekken. Wanneer hij bij toeval in een rechts-extremistische vergadering belandt is dat het begin van een nieuw leven. Hoewel Lars vrijwel alles aan de neonazi’s afkeurt, grijpt hij de kans om via hun agressieve bezigheden zijn frustraties kwijt te raken. Hij wordt onder de hoede van oudgediende Jimmy geplaatst en terwijl Lars gestaag stijgt in de fascistische rangen, ontstaat er een onverwachte aantrekkingskracht tussen Lars en Jimmy. Dit druist in tegen alle leerstellingen van de fascistische groep en de onwillige geliefden moeten zich staande zien te houden tussen onwrikbare regels en een onmogelijke liefde. (Wild Bunch)
  • CIRCUMSTANCE – Maryam Keshavarz
    Iraanse coming of age-film over de hartsvriendinnen Atafeh en Shireen die in het hedendaagse, zwaar conservatieve Iran de ontluikende liefde voor elkaar ontdekken en dromen van een vrij bestaan.

 

Kenmerken:

Burgerschapsdimensie: Sociaal-maatschappelijke dimensie
Type: Film
Aanbieders: non-profit organisatie
Tijdsduur: Meerdere lesuren
Niveau: Niveau 2, Niveau 3, Niveau 4
Kosten: Gratis
Begeleiding: Begeleid

Verschijningsdatum

29 mei 2017