Curriculumplanner burgerschap

Beschrijving

Hoe komt u van een visie op burgerschapsonderwijs naar een bijpassend curriculum? Deze curriculumplanner helpt om in een dagdeel (of indien nodig meerdere bijeenkomsten) in een onderwijsteam de visie en huidige praktijk van uw burgerschapsonderwijs te verkennen, keuzes te maken en de gewenste richting voor de toekomst te bepalen. De curriculumplanner bestaat uit vijf verschillende modules.

Module 1: In kaart brengen van de bestaande visie en leerdoelen

Module 2: Aanknopingspunten vinden tussen het kwalificatiedossier en burgerschap

Module 3: De huidige en gewenste situatie inventariseren met behulp van de matrix

Module 4: Curriculumschets maken

Module 5: Implementatie

Het totale pakket vindt u rechts en bestaat uit:

1 Instructieblad voor de begeleider van de werksessie: Lees deze goed door voordat u een werksessie plant. Hierin vindt u achtergrondinformatie, informatie over de nodige voorbereidingen en wie uit te nodigen, maar ook tips om de modules zo goed mogelijk te doorlopen.

2 Curriculumplanner (werkbladen met de 5 modules): De werkbladen kunt u uitprinten en tot een boekje in elkaar vouwen. U kunt er ook voor kiezen deze digitaal in te vullen.

3 PowerPoint presentatie voor de werksessie: Deze presentatie kunt u gebruiken om de werksessie te begeleiden. U kunt deze uiteraard aanpassen aan uw eigen wensen.

Heeft u voor of na het gebruik van de Curriculumplanner burgerschap vragen of wilt u ons een suggestie geven? Mail dan naar burgerschapmbo@mbodiensten.nl

Kenmerken:

Burgerschapsdimensie:
Type: Instrument
Aanbieders: Netwerk burgerschap
Tijdsduur: Dagdeel
Niveau: Docenten
Kosten: Gratis
Begeleiding:

Verschijningsdatum

11 april 2018