Albeda College – MBO Kinderrechtenconferentie

Beschrijving

In Nederland sterft iedere week een kind door de gevolgen van kindermishandeling en/of verwaarlozing. Herkennen en tijdig signaleren is belangrijk om kinderen te kunnen helpen, daarom is het van belang dat professionals in welzijn en onderwijs hiervoor de benodigde kennis hebben.

Het Albeda College organiseert daarom, in samenwerking met de Erasmus Universiteit, jaarlijks de mbo-kinderrechtenconferentie. Elk jaar in november komen 800-1000 studenten zorg & welzijn van verschillende mbo-scholen in Nederland naar Rotterdam om op de campus van de Erasmus Universiteit de hele dag colleges en workshops te volgen van universitair docenten, hoogleraren, jeugdrechtadvocaten en organisaties die zich bezighouden met het bestrijden van kindermishandeling.

Doel is studenten in contact brengen met wetenschappers en andere professionals: een brug slaan tussen studenten van agogische opleidingen, de wetenschap en beroepskrachten. Heel concreet worden studenten aangezet tot nadenken over kinderrechten en krijgen ze tegelijkertijd handvatten om de rechten van kinderen te bewaken in hun (uiteindelijke) beroep.

Organisator Tjaako Minnema stond al eens in de schijnwerpers.

Kenmerken:

Burgerschapsdimensie: Politiek-juridische dimensie, Sociaal-maatschappelijke dimensie
Type: Excursie
Aanbieders: mbo-school
Tijdsduur: Dag
Niveau: Niveau 3, Niveau 4
Kosten: Gratis
Begeleiding: Begeleid

Verschijningsdatum

20 december 2017