De leergang Expertdocent Burgerschap is een gezamenlijk initiatief van MBO Amersfoort en Hogeschool Windesheim. De eerste vijf cursisten van de deze leergang ontvingen op 22 juni hun certificaat.

De leergang, voor zowel beginnende als ervaren mbo docenten, is gericht op vakinhoudelijke en didactische ontwikkeling.
De cursisten geven tijdens de cursus vorm aan een persoonlijk professioneel leerplan en zij ontwikkelen een beroepsproduct. Beide worden beoordeeld voor het certificaat, dat voor 5 ects in het lerarenregister kan worden geregistreerd.

Projectleiders Voordouw en Wilhelm

De projectleiders, Aagje Voordouw (Hogeschool Windesheim) en Han Wilhelm (MBO Amersfoort) zijn enthousiast over de eerste resultaten. ‘De presentaties van de cursisten lieten zien dat er iets moois is bereikt met dit scholingstraject’ stelt Wilhelm tevreden vast. En Voordouw vult aan: ‘in het begin was er nogal wat kritiek op de looptijd van de cursus, maar naar nu blijkt is anderhalf jaar een goede periode voor de cursisten om zich echt te kunnen ontwikkelen tot Expertdocent Burgerschap’.

Tweede editie

Inmiddels is de cursus herzien en is de tweede editie van start gegaan. Het certificaat is daarbij opgewaardeerd tot 10 ects.
Voor het schooljaar 2017 – 2018 staan twee cursussen gepland: een in-company-traject bij ROC Aventus te Apeldoorn en een open cursus bij Hogeschool Windesheim te Zwolle, die in november 2017 begint. Hiervoor kan men zich nog aanmelden op de website van de Hogeschool.


Frank Ruiter (AOC Oost) ontvangt certificaat Expertdocent Burgerschap uit handen van Han Wilhelm