Nieuws

Minidocumentaire Channel 6 Fake News

Vanaf maandag 14 mei is de mini-documentaire over Channel 6 Fake News te zien! Zowel online als op AT5 [...]

Curriculumplanner burgerschap mbo vanaf nu beschikbaar

Voor onderwijsteams die werken aan het vertalen van hun burgerschapsvisie naar een curriculum heeft het Netwerk burgerschap mbo de [...]

Naar nieuwsoverzicht

Materiaal Burgerschap

Het materiaal bestaat uit:

  • documenten
  • interessante praktijkvoorbeelden
  • tips voor in de les
  • beschikbaar lesmateriaal
Naar materiaaloverzicht

In de schijnwerpers:

Agenda:

Geen activiteiten gevonden
Naar agenda overzicht

Actueel thema:

Seksuele diversiteit

Zaterdag 24 juni is het Roze Zaterdag waarop door zichtbaarheid en trots, verrassing en bevestiging, de diversiteit binnen onze samenleving wordt gevierd.

ROC Nijmegen werkt aan de bespreekbaarheid van het thema ‘Seksuele diversiteit’ door studenten kennis te laten maken met organisaties gericht op LHBT’ers. Voor alle studenten zijn er jaarlijks activiteiten zichtbaar en merkbaar in de schoolgebouwen, zoals Paarse Vrijdag, Coming out dag en Roze koekendag.

Wilt u in de les aandacht besteden aan het thema seksuele diversiteit? Dan geven we u aantal tips:

  • De website Gay&School inspireert, adviseert en informeert scholen over respectvol omgaan met seksuele diversiteit binnen de school. Zij bieden een breed scala aan lesmateriaal en praktische tips.
  • Bij Movies that Matter zijn verschillende films over seksuele diversiteit te vinden, met de bijbehorende lesbrieven kunt u vervolgens met studenten in gesprek.
  • De online game ‘Can you fix it’ van Rutgers gaat over adolescenten die terecht komen in situaties met een seksueel karakter. Spelers bepalen steeds zelf hoe een fragment afloopt en hebben zo invloed op de uitkomst.
  • Theater aanZ biedt diverse theaterprogramma’s over het thema seksualiteit, onder meer de voorstelling ‘LEEF’, een verhaal over drie jongeren die worstelen met thema’s als geluk, identiteit, cultuur en religie.